ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ GÜVEÇTE MANTARLI ET

Güveçte mantarlı et

Güveçte mantarlı et

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güveçte mantarlı et tarifi için malzemeler

  • 3 dilim antrikot
  • 10 mantar
  • Yarım sarı dolmalık biber
  • Yarım kırmızı dolmalık biber
  • Yarım yeşil dolmalık biber
  • 2-3 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik
  • 2 yemek kaşığı teriyaki sos
  • 3 domates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 150 g rende mozzarella peyniri

Güveçte mantarlı et Nasıl Yapılır

  • Eti ince şeritler halinde dilimleyin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Renkli biberleri de jülyen doğrayıp hazırlayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve önce etleri ekleyip 5-6 dakika soteleyin. Ardından hazırladığınız mantarları ve biberleri ilave edip sotelemeye devam edin. Sarımsakları, tuz ve baharatları, en son teriyaki sosu ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.
  • Güveç kaplarının içini tereyağı ile yağlayın. Domatesleri dilimleyip tabanına yerleştirin. Ön pişirme yaptığınız etleri güveç kaplarına paylaştırın. Üzerlerine kalan domates dilimlerini kapatın. Güveç kaplarının üzerini yağlı kağıt kaplı folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 30 dakika kadar pişirin. Güveçlerin üzerinden yağlı kağıdı alın ve rende mozzarella peynirini paylaştırıp 10 dakika daha peynirler eriyene kadar pişirip fırından alın ve sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.