Fırında Sebzeli Kuzu Kaburga

Fırında Sebzeli Kuzu Kaburga
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Fırında Sebzeli Kuzu Kaburga için

Malzemeler

  • 500 g kuzu kaburga eti
  • 2 patates
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 2 sivri biber
  • 2 dal taze biberiye
  • 3 dal taze kekik
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 3 domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Sebzeli Kuzu Kaburga

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu kaburga etlerini bir fırın kabına yerleştirin. Patates ve kabakların kabuklarını soyup yuvarlak dilimleyin. Havuçları iri doğrayın, sivri biberleri ikiye ya da üçe bölün ve tüm sebzelerle birlikte fırın kabına alıp kaburga etlerinin üzerine yayın. Taze biberiye, kekik ve sarımsakları ince kıyın. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip harmanlayın ve sebzelerin üzerine serpiştirin.
  2. Domatesleri halka şeklinde dilimleyip sebzelerin üzerine dizin. Zeytinyağını gezdirip üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında etler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Sebze kullanmak istemiyorsanız, sade ve hafif fırında kuzu kaburga tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo