ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FIRINDA SEBZELİ KUZU KABURGA

Fırında Sebzeli Kuzu Kaburga

Fırında sebzeli kuzu kaburga

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Sebzeli Kuzu Kaburga Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kuzu kaburga eti
  • 2 patates
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 2 sivri biber
  • 2 dal taze biberiye
  • 3 dal taze kekik
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 3 domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Sebzeli Kuzu Kaburga Nasıl Yapılır?

  • Kuzu kaburga etlerini bir fırın kabına yerleştirin. Patates ve kabakların kabuklarını soyup yuvarlak dilimleyin. Havuçları iri doğrayın, sivri biberleri ikiye ya da üçe bölün ve tüm sebzelerle birlikte fırın kabına alıp kaburga etlerinin üzerine yayın. Taze biberiye, kekik ve sarımsakları ince kıyın. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip harmanlayın ve sebzelerin üzerine serpiştirin.
  • Domatesleri halka şeklinde dilimleyip sebzelerin üzerine dizin. Zeytinyağını gezdirip üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında etler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Sebze kullanmak istemiyorsanız, sade ve hafif fırında kuzu kaburga tarifini deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!