ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BEĞENDİLİ KUZU İNCİK

Beğendili Kuzu İncik

Beğendili Kuzu İncik

Kuzu incik, kuzu etinin pirzola ile birlikte makbul olarak kabul edilen kısmıdır. Kuzu etinin en yumuşak kısımlarından biridir. Patlıcanlı beğendi eşliğinde sunulan kuzu incik, kalabalık davet sofralarında da kendine yer bulur. Malzemeler hazırsa, beğendili kuzu incik tarifine geçebiliriz.

Dilerseniz, kuzu mutancana ve kuzu incik tandır tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beğendili Kuzu İncik Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet kuzu incik
  • 1 adet soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

Beğendi için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 3-4 adet bostan patlıcanı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Karabiber
  • Muskat rendesi
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme)

Beğendili Kuzu İncik Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle düdüklü tencereyi ısıtın ve incikleri tencere içerisine alarak mühürleyin.
  • İnciklerin dışı renk almaya başladığında kenara alın.
  • Soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayın.
  • Düdüklü tencerenin içerisine sıvıyağ ekleyin. Soğanları ilave ederek kavurun.
  • Küp küp doğranmış havuçları, karabiberi, tuzu ve domates salçasını ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Ardından suyu ekleyerek 1-2 dakika tıkırdatın ve kuzu incikleri ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 45 dakika orta ateşte pişirin.
  • Beğendi için; İlk olarak patlıcanları ocakta közleyin.
  • Tencerenin içerisinde tereyağını eritin ve üzerine un ekleyin. Unun rengi altına dönene kadar kavurun.
  • Unun rengi değişmeye başladığında ocaktan alın. 
  • Közlediğiniz patlıcanların kabuğunu soyduktan sonra una bulayın. Tencereyi tekrar ocağa alın.
  • Unlu patlıcan karışımını kısık ateşte çatalla ezerek birbirine yedirin.
  • Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin. Tencereyi ocaktan alın.
  • Hazırladığınız beğendiyi fırın tepsisine dökün. Üzerine rendelenmiş muskat, tuz ve ılık sütü ekleyin. Kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Tabağa patlıcanlı beğendiyi alın ve güzelce yayın. Üzerine pişen incikleri yerleştirerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!