ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ELİ BÖĞRÜNDE (KAHRAMANMARAŞ)

Eli Böğründe (Kahramanmaraş)

Eli Böğründe (Kahramanmaraş)

Kahramanmaraş yöresi ile özdeşleşen eli böğründe, bir kebap çeşididir. İsteğe göre kuzu veya dana eti ile hazırlanabilir. Eli böğründe yemeği, patates, arpacık soğan, közlenmiş domates ve salçalı sos ile birlikte sunulur. Özellikle bayram ve kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Peki, Maraş usulü eli böğründe nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, eli böğründe tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak zade kebabı, cağ kebabı ve tavuklu sultan kebabı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Eli Böğründe (Kahramanmaraş) Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gram kuzu kuşbaşı
  • 7-8 adet biber
  • 3-4 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet patates
  • 2-3 adet arpacık soğan
  • Tereyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Eli Böğründe (Kahramanmaraş) Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kuzu kuşbaşı etini, tuz, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayıp 1-2 dinlendirin.
  • Patatesleri soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Biber ve domatesleri de uygun şekilde dilimleyin.
  • Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyun. Bir tepsinin içine sıra sıra dizilir.
  • Etin üzerine çay kaşığıyla tereyağı parçaları ekleyin.
  • Patatesin üzerine baharat ve tuz ekleyin.
  • Sos için; Salça ve zeytinyağını bir kabın içerisine koyun. Üzerine az miktarda su ekleyerek açın.
  • Hazırladığınız sosu, tepsinin içindeki tüm malzemelerin üzerinde gezdirin.
  • Tepsinin üzerini yağlı kağıt veya kapakla kapatarak 200 dereceli fırında etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Etleri pişerken, arada bir karıştırabilirsiniz. Ortalama 1 buçuk saatte pişmektedir.
  • Pişirme süresini düşürmek için, etleri haşladıktan sonra fırına verebilirsiniz.
  • Eli böğründe yemeğini söğüş salata ile birlikte sunabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!