ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ELİ BÖĞRÜNDE

Eli Böğründe

Eli Böğründe

Kahramanmaraş yöresi ile özdeşleşen eli böğründe, bir kebap çeşididir. İsteğe göre kuzu veya dana eti ile hazırlanabilir. Eli böğründe yemeği, patates, arpacık soğan, közlenmiş domates ve salçalı sos ile birlikte sunulur. Özellikle bayram ve kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Peki, Maraş usulü eli böğründe nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, eli böğründe tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak zade kebabı, cağ kebabı ve tavuklu sultan kebabı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Eli Böğründe Tarifi İçin malzemeler

  • 400 Gr kuzu eti (yaprak doğranmış)
  • 4 köy biberi (iri doğranmış)
  • 2 kapya biberi (iri doğranmış)
  • 8-10 ad cherry domates
  • 8-10 diş sarımsak
  • 70 Gr kuyruk yağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam pul biber

Eli Böğründe Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuzu eti yaprak şeklinde ince ince doğranır.
  • Köy biberi ve kapya biber iri iri doğranır.
  • Domatesler isteğe göre ikiye bölünür.
  • Kuzu eti, köy biberi, kapya biber, cherry domates, kuyruk yağı ve sarımsak fırın tepsisine eklenir.
  • Üzerine baharatlar eklenir ve fırına verilir.
  • Taş fırın kullanılıyorsa 15 dakika, elektrikli fırın kullanılıyorsa 20 dakika pişirilir.
  • Tercihe göre üzerine hamur kapatılır ve 2-3 dakika hamurla pişirilir.
  • Pişen yemek sıcak bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!