Eli Böğründe
01 Kasım 2023

Kahramanmaraş yöresi ile özdeşleşen eli böğründe, bir kebap çeşididir. İsteğe göre kuzu veya dana eti ile hazırlanabilir. Eli böğründe yemeği, patates, arpacık soğan, közlenmiş domates ve salçalı sos ile birlikte sunulur. Özellikle bayram ve kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Peki, Maraş usulü eli böğründe nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, eli böğründe tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak zade kebabı, cağ kebabı ve tavuklu sultan kebabı tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Eli Böğründe için

Malzemeler

  • 400 Gr kuzu eti (yaprak doğranmış)
  • 4 köy biberi (iri doğranmış)
  • 2 kapya biberi (iri doğranmış)
  • 8-10 ad cherry domates
  • 8-10 diş sarımsak
  • 70 Gr kuyruk yağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam pul biber
Eli Böğründe

Nasıl Yapılır

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo