ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ELBASAN TAVA

Elbasan tava

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elbasan tava tarifi için malzemeler

  • 500 gr kemiksiz parça kuzu eti
  • 1 soğan
  • 15 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik

Elbasan tava Nasıl Yapılır

Etleri tereyağı ile birlikte tencereye alın. Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kabuğu soyulmuş ve kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Etin üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Bir fırın kabını hafifçe yağlayın. Etleri tencereden suyunu süzerek alın ve kaba ilave edin. Üzerine tuz, karabiber, pul biber ve kekik serpin. Un, yoğurt, süt ve yumurtayı iyice çırpın. Et suyunu ekleyip karıştırın. Karışımı etlerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yemeğin üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.