ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ CARTLAK KEBABI

Cartlak Kebabı

Cartlak kebabı

Masterchef Türkiye'de jürilik yapan ünlü şef Somer Sivrioğlu'dan cartlak kebabı tarifi ile karşınızdayız. Antep mutfağıyla özdeşleşen bu kebap, yörede 24 saat boyunca bulunabilir. Özellikle bayram sofralarından eksik olmayan cartlak kebabı, kuzu ciğeri ile hazırlanır. Hazırlanan kebap, maydanoz salatası eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, cartlak kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Yörük kebabı ve zeyve kebabı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cartlak Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet kuzu ciğeri (Yaklaşık 300 g)
  • 250 ml süt
  • 4 adet yeşil ya da kırmızı acı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı acı toz biber
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 g tereyağı (Yumuşak)

Maydanoz salatası için

  • 1 demet maydanoz (Sapları ayrılmış ve kabaca doğranmış)
  • 1 adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 2 çay kaşığı nar 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Servis için 

  • 4 adet lavaş

Cartlak Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Ciğeri bir kaba alarak üzerine sütü ilave edin ve kapağını kapatarak 1 gece boyunca buzdolabında bekletin. Ciğerleri dolaptan çıkarıp bir kenara alın.
  • Maydanoz salatası için, maydanoz ve kırmızı soğanı bir kâseye alarak sumak, acı pul biber, nar ekşişi ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.
  • Ciğerleri pişirmeye hazır olduğunuz zaman kâğıt havlunun üzerine koyun, fazla suyunu aldıktan sonra sinirlerini temizleyin.
  • Temizlediğiniz ciğeri yaklaşık 2 cm boyutunda 16 eşit küp olarak kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Izgarayı yüksek sıcaklıkta ısıtın. Eğer ahşap şiş kullanıyorsanız 15 dakika suda bekletin.
  • Acı biberleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkartın. Yaklaşık 1 cm genişliğinde, 6 uzun şeride bölün. 
  • Kimyon, toz biber, pul biber ve tuzu bir kâsede karıştırın ve erimiş tereyağına ekleyin. Elinizle, her bir ciğer parçasını, baharatladığınız tereyağı ile ovarak iyice kaplanmasını sağlayın.
  • Her şişe dört parça ciğer ve acı biber takarak kebapları dizin. Biberlerin ciğerlerin arasında olmasına dikkat ederek sekiz adet kebap hazırlayın.
  • Şişleri ızgaraya koyup çevirerek her yüzünü 2 dakika pişirin. Üzerinde hafif bir kabuk oluşmaya başladığında ciğerler pişmiştir. 
  • Lavaşın içine kalan baharatlı tereyağından sürün. Daha sonra şişi sol elinize, ekmeği sağ elinize alıp, kebabı ve biberleri lavaşa çekin.
  • Her lavaşa iki adet şişi çekin ve iki şişin arasına bir yemek kaşığı dolusu maydanoz salatasından koyun. Lavaşı kapatıp servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!