ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ CABBAR USÜLÜ PATLICAN KEBABI

Cabbar Usülü Patlıcan Kebabı

Cabbar usülü patlıcan kebabı

Akşam yemeklerinizde sofralarınıza çok yakışacak şahane lezzette patlıcan kebabı ile karşınızdayız. Kuzu eti, domates, biber ve patlıcan ile hazırlanan nefis patlıcan kebabını siz de çok seveceksiniz. Hazırladığınız kebabı, ev yapımı lavaş ile servis edebilirsiniz.

Cağ kebabı ve tavuklu sultan kebabı tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cabbar Usülü Patlıcan Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 800 g kuzu eti (Temizlenmiş ve siniri alınmış)
  • 4 adet büyük boy patlıcan (2 parmak kalınlığında dilimlenmiş)
  • 400 g domates
  • 200 g köy biberi
  • 100 g baş soğan (İnce halka doğranmış)
  • Sumak
  • Tuz

Lavaş için:

  • 200 g un
  • 20 g tuz
  • 5 g yaş maya
  • 250 g su

Cabbar Usülü Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etini zırhla çekin ve tuz ilave ederek iri köfteler yapın.
  • Bir şişte, altı dilim patlıcan, beş kıyma köftesi olacak şekilde dizin ve kömür ateşinde yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Bu süre içinde ızgaranın bir köşesinde biber ve domatesleri de pişirin.
  • Kebabı, soğan, biber ve domatesle birlikte lavaş eşliğinde servis edin.
  • Lavaş için; Tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın ve yoğurduktan sonra mayalanması için 30 dakika dinlendirin.
  • Küçük bezelere ayırdıktan sonra bir el merdanesi yardımıyla yufka şeklinde açın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında, yaklaşık 35-40 saniye pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!