ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ BULGURLU VE ETLİ PIRASA

Bulgurlu ve etli pırasa

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgurlu ve etli pırasa tarifi için malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 gr parça dana eti
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 domates
  • 1 su bardağı iri bulgur
  • Tuz

Bulgurlu ve etli pırasa Nasıl Yapılır

Pırasaları temizleyip irice doğrayın. Eti kıyılmış soğan ve tereyağı ile birlikte kavurun. Küp doğranmış domatesi ve salçayı da ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. İri bulguru, pırasayı ve tuzu ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Bulgur yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik etli pırasa tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.