ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ ETLİ PIRASA

Etli Pırasa

Pırasanın Faydaları

Anadolu kökenli, sarımsak türünden gelen pırasa her zaman için pişirilerek tüketilen bir sebzedir. Toprağın altında kalan beyaz yerleri daha çok tercih edilir. Bol miktarda kükürt ve a vitamini içerir. Pırasa satın alırken çok taze, pürüzsüz, canlı renkli ve sert yapraklı olmasına dikkat edin. Genellikle zeytinyağlısı pişirilir. Ancak kıymalı sıcak yemeği, börek harcı, beşamel soslu, hafif ateşte tereyağı ile et yemeklerinin yanında, çorba ya da dolma olarak da yapılabilir. Pırasanın beyaz kısmını küp şeklinde doğrayarak aromalı garnitür hazırlayabilir, balık buğulama yaparken suyuna ilave edebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Pırasa Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 soğan
  • 2 havuç
  • 4 pırasa
  • 400 ml sebze suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
  • 300 gr haşlanmış kuru fasulye

Etli Pırasa Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp etleri ekleyin ve 5 dakika soteleyin. Soğanı küp şeklinde doğrayın.
  • Pırasa ve havuçları 3-4 cm kalınlığında doğrayın. Soğan, pırasa ve havuçları ekleyin.
  • Sebzeleri et ile birlikte 5 dakika kadar soteleyin ve üzerine sebze suyu ile biberiyeyi ilave edin.
  • Kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Fasulyeleri ekleyip 15 dakika daha pişirin. Taze biberiye ile süsleyerek servis yapın.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!