Beşamel Soslu Musakka

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
50 dakika

Beşamel Soslu Musakka Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 3 patlıcan
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Kıymalı harç için
- 1 soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 800 g kuzu kıyma
- 1 domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
Beşamel sos için
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
- Tuz
- Karabiber
- 1 yumurta
Üzeri için
- 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Beşamel Soslu Musakka Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak doğrayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanlar kızarıncaya kadar yaklaşık 25 - 30 dakika pişirin. Kıymalı harç için yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Kıymayı ilave edin ve rengi dönünceye kadar kavurun. Rendelediğiniz domates, salçalar, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Kıyma suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Beşamel sos için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
- Unu ilave edip rengi dönünceye kadar kavurun. Sütü ilave edin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın.
- Muskat rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip sos kıvam almaya başlayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir kasede çırptığınız yumurtayı hafif ılındırıp sosa ilave edin ve ocaktan alın.
- Patlıcanları hafif yağladığınız bir fırın kabının tabanına dizin. Üzerine kıymalı harçtan ilave edip tekrar patlıcan dizin.
- Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üste beşamel sostan yayıp rendelenmiş parmesan peynirini serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika daha pişirip fırından alın. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Yemeye doyamayacağınız pratik patlıcan musakka tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR