ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BEŞAMEL SOSLU MUSAKKA

Beşamel Soslu Musakka

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beşamel Soslu Musakka Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı harç için

  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 800 g kuzu kıyma
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Beşamel Soslu Musakka Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak doğrayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanlar kızarıncaya kadar yaklaşık 25 - 30 dakika pişirin. Kıymalı harç için yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Kıymayı ilave edin ve rengi dönünceye kadar kavurun. Rendelediğiniz domates, salçalar, tuz ve karabiberi ilave edin.
  • Kıyma suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Beşamel sos için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
  • Unu ilave edip rengi dönünceye kadar kavurun. Sütü ilave edin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Muskat rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip sos kıvam almaya başlayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir kasede çırptığınız yumurtayı hafif ılındırıp sosa ilave edin ve ocaktan alın.
  • Patlıcanları hafif yağladığınız bir fırın kabının tabanına dizin. Üzerine kıymalı harçtan ilave edip tekrar patlıcan dizin.
  • Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üste beşamel sostan yayıp rendelenmiş parmesan peynirini serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika daha pişirip fırından alın. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Yemeye doyamayacağınız pratik patlıcan musakka tarifini de notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!