ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BEEF BOURGUİGNON

Beef Bourguignon

Beef bourguignon

Fransız mutfağına özgü bir yemek olan beef bourguignon, dünya klasiklerinden biridir. Dana kol ile hazırlanan bu yemek, zahmet gerektirse de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Yapımında arpacık soğan, kereviz sapı, havuç gibi sebzeler kullanılan beef bourguignon, davet sofralarının en lezzetli yemeklerindendir. Malzemeler hazırsa, Fransız usulü beef bourguignon nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak beef wellington, beef massaman curry ve beef stroganoff tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beef Bourguignon Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kg dana kol
  • 3 adet havuç
  • 4 adet soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 5 adet kereviz sapı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 litre et suyu
  • 15 dal kekik
  • 3 adet defne yaprağı
  • 10 dal biberiye
  • 300 ml zeytinyağı
  • 30 adet arpacık soğan

Beef Bourguignon Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle eti güzelce temizleyin. Ardından 5x5x10 cm'lik iri parçalar halinde kesin.
  • Döküm tencerenin içerisine zeytinyağın yarısını koyun. Yağ ısındığında etleri içine alarak her tarafını kızartın.
  • Kızaran etleri kenara alın. kereviz ve havuçları küp küp doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın ve sarımsakları temizleyin.
  • 100 ml zeytinyağını tencereye dökerek ısıtın. Doğradığınız sebzeleri yağın içerisine ekleyerek kavurun.
  • Ardından salça ve un ekleyerek kavurmaya devam edin. Sebzelerin üzerine etleri ekleyerek karıştırın.
  • Daha sonra üzerini geçecek şekilde et suyunu ekleyin. Taze otları da içine atarak tencerenin kapağını kapatın.
  • Yemek fokurdamaya başladığında önce ısıtılmış 220 dereceli fırında etleri 30 dakika kadar pişirin.
  • Ardından ısıyı 180 dereceye düşürün ve 2 saat daha pişirin. Etler tamamen yumuşadığında fırından çıkartın.
  • Arpacık soğanların kabuklarını güzelce soyun. Bir tencereye kalan zeytinyağını ekleyin ve soğanları içine alın.
  • Soğanı çevirerek kızarttıktan sonra üzerine et suyu ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarttığınız beef bourguignon'a pişirdiğiniz soğanları ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!