ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ HİNDİ YEMEKLERİ TARİFLERİ YILBAŞI HİNDİSİ

YILBAŞI HİNDİSİ

8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 3 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yılbaşı hindisi tarifi için malzemeler
  • 1 orta boy hindi
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 kahve fincanı ayçiçeğiyağı
  • 45 gr tereyağı
Yılbaşı hindisi hazırlanışı

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Sos için soğanı soyup kıyın.Domates salçası,pul biber,kırmızı toz biber ve ayçiçeğiyağını bir kasede karıştırın.Karışımı fırça yardımıyla temizlenmiş hindinin her tarafına sürün.Oda ısısında yarım saat bekletin.

Fırının derecesini 170 dereceye ayarlayın.Hindiyi ızgaranın üzerine yerleştirip yaklaşık 3.5 saat eti pişirin.Pişme sırasında üzerinin fazla kararmaması için folyo ile örtün.

Hindi etini arada bir çevirerek pişirin.Her saatte bir hindinin üzerine birkaç nohut büyüklüğünde tereyağı sürün.Hindi eti iyice pişince fırından alın.Siyah ve beyaz üzümlerle veya dilediğiniz sebzelerle birlikte servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:36:45

ben burdaki gibi istiyorum aynısı mıdır ? ekmek soslu olacak ? http://nasilyapacagim.com/index.php/2015/12/24/yilbasi-hindisi-nasil-yapacagim/

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!