Yılbaşı Hindisi

Yılbaşı Hindisi
30 Aralık 2022

Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen hindi, ülkemizde en çok yılbaşı sofralarında yer alır. Hindi üretiminin yapıldığı yerler ise Bolu ve İzmir çevresidir. Diğer et çeşitlerine göre daha az kolesterol ve yağ içeren hindi eti, protein bakımından oldukça zengindir. Kalp sağlığını korumasının yanı sıra bağışıklık sistemini de güçlendirici etkileri vardır. Siz de yılbaşı sofralarını hindi eti ile süslemek istiyorsanız, yılbaşı hindisi tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Yılbaşı Hindisi Kaç Kaloridir?

100 gramlık bir porsiyon yılbaşı hindisi, yaklaşık 190 kaloridir. Yağ değeri düşük olduğu için, diyet listelerine ekleyebileceğiniz bir tariftir.

Yılbaşı hindi menüsüne göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yılbaşı Hindisi için

Malzemeler

  • 1 orta boy hindi
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 45 gr tereyağı
Yılbaşı Hindisi

Nasıl Yapılır

  1. Sos için, soğanı soyup kıyın. Domates salçası, pul biber, kırmızı toz biber ve ayçiçeği yağını bir kasede karıştırın.
  2. Karışımı fırça yardımıyla temizlenmiş hindinin her tarafına sürün. Oda ısısında yarım saat bekletin.
  3. Fırının derecesini 170 dereceye ayarlayın. Hindiyi ızgaranın üzerine yerleştirip yaklaşık 3.5 saat eti pişirin.
  4. Pişme sırasında üzerinin fazla kararmaması için folyo ile örtün. Hindi etini arada bir çevirerek pişirin.
  5. Her saatte bir hindinin üzerine birkaç nohut büyüklüğünde tereyağı sürün. Hindi eti iyice pişince fırından alın.
  6. Siyah ve beyaz üzümlerle veya dilediğiniz sebzelerle birlikte süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Yılbaşı hindisini, pirinç pilavı ve patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız hindinin dondurulmuş ve önceden temizlenmiş olması pişirme işleminin kolaylaşmasını sağlayacaktır.
  • Hindiyi seçerken etin canlı olmasına ve renginin açık olmamasına dikkat edin.
  • Sosun içerisinde kekik, nane, sarımsak ve defne yaprağı da kullanabilirsiniz.
  •  Hindiyi sosla marine ettikten sonra en az 30 dakika dinlendirin. Böylece sosun tadını daha iyi alabilirsiniz.
  • Hindinin güzel bir şekilde pişmesi için derisinin altında küçük parçalar halinde tereyağı ekleyin.
  • Hindi renginin canlı kalmasını istiyorsanız, fırına atmadan önce salça sürebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo