ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI FRANSIZ MUTFAĞI GÜVEÇTE PANCARLI ÖRDEK CİĞERİ

Güveçte pancarlı ördek ciğeri

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güveçte pancarlı ördek ciğeri tarifi için malzemeler

  • 100 gr ördek ciğeri
  • 1 kırmızı pancar
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 demet roka
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Güveçte pancarlı ördek ciğeri Nasıl Yapılır

  • Kırmızı pancarı temizleyip bol suda haşlayın. Halka halka doğrayıp zeytinyağı, kimyon, tuz, roka ve karabiberle harmanlayın.
  • Zeytinyağını  tavada ısıtıp  şerit şeklinde kesilmiş ördek ciğerini iki taraflı kızartın. Servis tabağına önce pancarları sonra ördek ciğerini kat kat dizin.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında 2 saat daha bekletin.
  • Ördek ciğerini roka yaprakları, kimyonlu ya da haşhaşlı çörekle soğuk olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.