Güveçte Pancarlı Ördek Ciğeri

Güveçte Pancarlı Ördek Ciğeri
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Güveçte Pancarlı Ördek Ciğeri için

Malzemeler

  • 100 gr ördek ciğeri
  • 1 kırmızı pancar
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 demet roka
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Güveçte Pancarlı Ördek Ciğeri

Nasıl Yapılır

  1. Kırmızı pancarı temizleyip bol suda haşlayın. Halka halka doğrayıp zeytinyağı, kimyon, tuz, roka ve karabiberle harmanlayın.
  2. Zeytinyağını  tavada ısıtıp  şerit şeklinde kesilmiş ördek ciğerini iki taraflı kızartın. Servis tabağına önce pancarları sonra ördek ciğerini kat kat dizin.
  3. Soğuduktan sonra buzdolabında 2 saat daha bekletin.
  4. Ördek ciğerini roka yaprakları, kimyonlu ya da haşhaşlı çörekle soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo