ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER PATATAS BRAVAS

Patatas Bravas

Patatas Bravas

İspanyol mutfağına özgü bir lezzet olan patatas bravas, acılı ve sarımsaklı sos eşliğinde servis edilir. İspanyol mezesi olarak da bilinen patatas bravas hem yemeklerin yanında atıştırmalık, hem de sabah kahvaltılarında ana öğün olarak sunulabilir. Patatas bravas yapımında acı biber kullanılır. Peki, patatas bravas nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, İspanyol usulü patatas bravas tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak baharatlı patates kızartması ve patates köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Patatas Bravas Tarifi İçin malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • Yarım su bardağı domates püresi
  • 1/2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı acı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi

Aioli sosu için:

  • 150 ml bardağı süt
  • 3 diş sarımsak
  • 20 gram elma sirkesi
  • Bir tutam tuz
  • Ayçiçek yağı

Patatas Bravas Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  • Patatesleri kısık ateşte yağda 5 dakika pişirin.
  • 5 dakikanın ardından patatesleri kağıt havlu üzerine bekletin ve yağını salmasını bekleyin.
  • Sosu için, tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve mikser ile çırpın.
  • Aioli sosu için yağ dışındaki tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve mikserle çırpın.
  • Çırpma esnasında ayçiçek yağı ekleyerek kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Patatesleri tekrardan kızgın yağın içerisine alın ve 4-5 dakika kızartın.
  • Patatesleri kağıt havlu üzerinde bekleterek yağını süzün.
  • Ardından üzerine tuz ekleyin ve patatesleri karıştırın.
  • Patatesleri servis tabağına alın ve üzerine aioli sosu ekleyin.
  • Daha sonra patatas bravas sosunu da ilave edin. Afiyet olsun.

Patatas Bravas Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Patatesleri iki kere kızartmak oldukça önemlidir. Bu sayede dışı daha çıtır olacaktır.
  • Patatesleri kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin.
  • Aioli sosu ağır bir sos değildir, bu nedenle patatesli yemeklerin içinde kullanabilirsiniz.
  • Patatas bravas sosu ise acı bir sos çeşididir. Bu nedenle kendi damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!