ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TOD MUN PLA

Tod Mun Pla

Tod Mun Pla

Yalnızca 6 malzemeden oluşan tod mun pla, Tayland mutfağında çok sevilen bir yemektir. 'Balık köftesi' olarak da bilinen bu yemek, çipura, köri ve yeşil fasulye ile hazırlanır. Köftelere şekil verildikten sonra, önlü arkalı olacak şekilde kızartılır. Hazırsanız, Tayland usulü tod mun pla tarifine geçebiliriz.

Tayland mutfağından khao yam ve yam nua tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tod Mun Pla Tarifi İçin malzemeler

  • 220 gr levrek ya da çipura fileto
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kırmızı köri ezmesi 
  • 5 adet yeşil fasulye, ince dilimlenmiş
  • 2 adet lime kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tod Mun Pla Nasıl Yapılır?

  • Balık filetoları birkaç parçaya bölünür. 
  • Bütün malzeme rondodan geçirilir. Kıvam çok cıvık gelirse eğer 1 tatlı kaşığı un ekleyebilirsiniz. 
  • Köfte şekli verilir. 
  • Sıvıyağ tava da ısıtılır ve arkalı önlü balık köfteleri kızartılır. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!