ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TERELİ HAMSİ IZGARA

Tereli Hamsi Izgara

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tereli Hamsi Izgara Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr hamsi
  • 1 demet tere
  • 1 çay bardağı un
  • 2 su bardağı soğuk su
  • Buz parçaları
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 kırmızı turp
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Tereli Hamsi Izgara Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Tere yapraklarını servis tabağına dizin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp üzerine dökün.

Diğer tarafta geniş bir kapta soğuk su, buz parçaları ve unu karıştırın.

Hamsileri ayıklayıp, tuz ve karabiber serperek 10 dakika bekletin.

Bir tavada ayçiçeği yağını iyice kızdırın. Hamsileri buzlu suya batırıp kızgın yağda kızartın. Tere yaprakları üzerine yerleştirip üzerlerine hafifçe tuz serpin. Rendelenmiş turp ile süsleyerek servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Balığı kızartmadan önce içine batırdığınız suyun çok soğuk olmasına dikkat edin. Bu yöntemle gümüşbalığı, sardalya, ince kesilmiş somon ve sebzeleri de kızartabilirsiniz.

Yorumlar

guvenli 12 Ekim 2016, 16:46

Tarif için çok teşekkürler.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!