ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PANCAR VE PORTAKAL SALATALI LEVREK

Pancar Ve Portakal Salatalı Levrek

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pancar Ve Portakal Salatalı Levrek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 parça levrek fileto
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2~3 yemek kaşığı karışık tohum (ayçekirdeği içi~kabak çekirdeği içi~susam~keten tohumu)

Salata için

  • 1 portakal
  • 2 küçük boy pancar
  • 50 gr semizotu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke

Pancar Ve Portakal Salatalı Levrek Nasıl Yapılır?

  • Levrek filetoları yağlık kağıt konmuş fırın tepsisine alın.
  • Üzerlerine zeytinyağı sürüp tohumları serpin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Pancarları haşlayıp kabuğunu soyun ve elma gibi dilimleyin. Portakalın kabuğunu soyup dilim dilim ayırın.
  • Zarını temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ve balzamik sirkeyi bir kasede çırpın.
  • Portakal, semizotu dalları ve pancar dilimlerini bir kaba alın. Üzerine sosu gezdirip harmanlayın. Levrekleri servis tabağına alın. Pancarlı salatayı ekleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!