Pancar Ve Portakal Salatalı Levrek

26 Haziran 2023 tarihinde güncellendi.
Pancar Ve Portakal Salatalı Levrek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Pancar Ve Portakal Salatalı Levrek için

Malzemeler

  • 2 parça levrek fileto
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2~3 yemek kaşığı karışık tohum (ayçekirdeği içi~kabak çekirdeği içi~susam~keten tohumu)

Salata için

  • 1 portakal
  • 2 küçük boy pancar
  • 50 gr semizotu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
Pancar Ve Portakal Salatalı Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Levrek filetoları yağlık kağıt konmuş fırın tepsisine alın.
  2. Üzerlerine zeytinyağı sürüp tohumları serpin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  3. Pancarları haşlayıp kabuğunu soyun ve elma gibi dilimleyin. Portakalın kabuğunu soyup dilim dilim ayırın.
  4. Zarını temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ve balzamik sirkeyi bir kasede çırpın.
  5. Portakal, semizotu dalları ve pancar dilimlerini bir kaba alın. Üzerine sosu gezdirip harmanlayın. Levrekleri servis tabağına alın. Pancarlı salatayı ekleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo