ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TAHİN SOSLU DİL BALIĞI

Tahin Soslu Dil Balığı

Tahin soslu dil balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahin Soslu Dil Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 12 arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı toz kimyon
  • 4 parça fileto dil balığı 

Tahinli sos için

  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı su
  • Tuz
  • Karabiber

Tahin Soslu Dil Balığı Nasıl Yapılır?

  • Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları tereyağı ile yağladığınız fırın kabına alın. Derin bir kasede zeytinyağı, ezdiğiniz sarımsak, Antep fıstığı, tuz ve kimyonu karıştırıp bir fırça yardımıyla fileto dil balıklarının üzerine sürün. Soslu dil balığı filetolarını arpacık soğanların üzerine yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Tahinli sos için tahin, limon suyu, ince kıydığınız yeşil soğan, su, tuz ve karabiberi boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pişen balıkların üzerine tahinli sostan gezdirip sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!