ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ TERBİYELİ DİL BALIĞI

Terbiyeli dil balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Terbiyeli dil balığı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça fileto dil balığı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı un
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yumurta

Sosu için

  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Terbiyeli dil balığı Nasıl Yapılır

Sosu için yumurta sarıları, su, limon suyu ve zeytinyağını bir sos kasesinde çırpın. Sosu kaynar su dolu bir tencerenin üzerine alın. Sos tahin kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak benmari usulü pişirin. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip tuz ile tatlandırın ve ocaktan alın. Balıkları yayvan bir kaba alın. Üzerlerine tuz ve karabiber serperek tatlandırın. Un ve kırmızı pul biberi bir kapta karıştırın. Tuzladığınız balıkları önce unlu karışıma sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Balıkları bir servis tabağına alın. Üzerine sos gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.