Limon Soslu Karides (Dereotlu Ilık Salata İle Birlikte)

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Limon Soslu Karides (Dereotlu Ilık Salata İle Birlikte)
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limon Soslu Karides (Dereotlu Ilık Salata İle Birlikte) için

Malzemeler

  • 2 su bardağı dolusu haşlanmış iri karides (kerevit)
  • 1 limon suyu
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı

Sosu için

  • 2 dilim bayat ekmek
  • Yarım su bardağı eski kaşar peyniri rendesi
  • Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Limon Soslu Karides (Dereotlu Ilık Salata İle Birlikte)

Nasıl Yapılır

Sosu hazırlamak ekmekleri un gibi olana kadar robottan geçirip, derin bir kaseye alın. Üzerine rendelenmiş peynir, kırmızı pul biber, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın. Fırın kabını çok az zeytinyağı ile yağlayıp karidesleri yerleştirin. Limonun suyunu sıkıp karideslerin üzerine dökün. Peynirli karışımı karideslerin üzerine serpin. Kalan zeytinyağını da üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 7-8 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Karidesin yanında sunmak için dereotlu ılık salata tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo