ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ LİMON SOSLU KARİDES (DEREOTLU ILIK SALATA İLE BİRLİKTE)

Limon soslu karides (Dereotlu ılık salata ile birlikte)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon soslu karides (Dereotlu ılık salata ile birlikte) tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı dolusu haşlanmış iri karides (kerevit)
  • 1 limon suyu
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı

Sosu için

  • 2 dilim bayat ekmek
  • Yarım su bardağı eski kaşar peyniri rendesi
  • Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Limon soslu karides (Dereotlu ılık salata ile birlikte) Nasıl Yapılır

Sosu hazırlamak ekmekleri un gibi olana kadar robottan geçirip, derin bir kaseye alın. Üzerine rendelenmiş peynir, kırmızı pul biber, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın. Fırın kabını çok az zeytinyağı ile yağlayıp karidesleri yerleştirin. Limonun suyunu sıkıp karideslerin üzerine dökün. Peynirli karışımı karideslerin üzerine serpin. Kalan zeytinyağını da üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 7-8 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.