Limon soslu karides (Dereotlu ılık salata ile birlikte)

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Limon soslu karides (Dereotlu ılık salata ile birlikte) tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 2 su bardağı dolusu haşlanmış iri karides (kerevit)
- 1 limon suyu
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Sosu için
- 2 dilim bayat ekmek
- Yarım su bardağı eski kaşar peyniri rendesi
- Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Limon soslu karides (Dereotlu ılık salata ile birlikte) Nasıl Yapılır
Sosu hazırlamak ekmekleri un gibi olana
kadar robottan geçirip, derin bir kaseye
alın. Üzerine rendelenmiş peynir, kırmızı
pul biber, tuz, karabiber ve ince kıyılmış
maydanozları ekleyip karıştırın. Fırın kabını
çok az zeytinyağı ile yağlayıp karidesleri
yerleştirin. Limonun suyunu sıkıp karideslerin
üzerine dökün. Peynirli karışımı karideslerin
üzerine serpin. Kalan zeytinyağını
da üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında
175 derecede 7-8 dakika pişirin. Sıcak olarak
servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!