ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ DEREOTLU ILIK SALATA

Dereotlu Ilık Salata

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dereotlu Ilık Salata Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy pırasanın yalnızca beyaz kısmı
  • 4 salatalık
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • Bir tutam tuz

Dereotlu Ilık Salata Nasıl Yapılır?

Pırasayı yıkayın ve beyaz kısmını ince doğrayın. Bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritip pırasayı ekleyip yaklaşık 4 dakika pişirin. Salatalıkları alacalı soyup ortalarındaki çekirdekli kısmı çıkartın. Uzunlamasına 1 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimlediğiniz salatalıkları, kalan tereyağını ve suyu pırasaların üzerine ekleyin. Salatalıklar hafif gevrek bir hale geldiğinde tencerenin kapağını açın ve suyun tamamı buharlaşana kadar pişirin. Pişen salatalıkları bir kaseye alın. İnce kıyılmış dereotunu da ekleyerek ılık olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!