ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ DEREOTLU ILIK SALATA

Dereotlu ılık salata

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dereotlu ılık salata tarifi için malzemeler

  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy pırasanın yalnızca beyaz kısmı
  • 4 salatalık
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • Bir tutam tuz

Dereotlu ılık salata Nasıl Yapılır

Pırasayı yıkayın ve beyaz kısmını ince doğrayın. Bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritip pırasayı ekleyip yaklaşık 4 dakika pişirin. Salatalıkları alacalı soyup ortalarındaki çekirdekli kısmı çıkartın. Uzunlamasına 1 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimlediğiniz salatalıkları, kalan tereyağını ve suyu pırasaların üzerine ekleyin. Salatalıklar hafif gevrek bir hale geldiğinde tencerenin kapağını açın ve suyun tamamı buharlaşana kadar pişirin. Pişen salatalıkları bir kaseye alın. İnce kıyılmış dereotunu da ekleyerek ılık olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.