ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ IZGARA BEBEK KALAMAR

Izgara Bebek Kalamar

Izgara bebek kalamar

Ülkemizde Ege, Akdeniz ve Marmara'da bulunan kalamar, kalorisi en düşük olan deniz ürünlerinden biridir. Protein, kalsiyum, magnezyum ve fosfor bakımından zengindir. Ülkemizde en çok Avrupa kalamarı ve Adi kalamar görülmektedir. İsteğe göre kızartma veya ızgara usulüyle pişirilir. Şef Melda Farimaz'dan Lezzet okurları için damaklarda iz bırakacak bir tarif.

Farklı versiyonları olan kalamar dolması ve tavuk kalamar tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Izgara Bebek Kalamar Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet kalamar (Ayıklanmış ve yıkanmış)

Marine etmek için

  • 15 g şeker
  • 8 g tuz
  • 40 g zeytinyağı

Mısır püresi için

  • 5 g zerdeçal
  • 100 g mısır tanesi (Haşlanmış ve tütsülenmiş)
  • 10 g krema
  • 5 g tuz

Fesleğen yağı için

  • 200 g taze fesleğen 
  • 20 g krema
  • 200 g zeytinyağı

Olive tapenade için

  • 50 g siyah zeytin
  • 50 g yeşil zeytin
  • 10 g kapari
  • 10 g kurutulmuş domates
  • 10 g taze nane
  • 30 g maydanoz
  • 2 adet ançuez
  • 3 g karabiber
  • 4 g pul biber
  • 1 adet limon zest
  • 200 g zeytinyağı 
  • 10 g Dijon hardal

Izgara Bebek Kalamar Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta kalamarı zeytinyağı, şeker ve tuz ile iyice ovduktan sonra marine olması için 3 gün süreyle buzdolabında bekletin. 
  • Mısır püresi için gerekli tüm malzemeyi önce blender’dan, daha sonra da süzgeçten geçirerek bir tabağa alın. 
  • Fesleğen yağı için gerekli tüm malzemeyi blender’dan geçirin. Daha sonra bir tülbent yardımıyla bir kaseye süzün ve renginin atmaması için buzlu su dolu bir kapta bekletin. 
  • Sebzeleri tavla zarı büyüklüğünde küçük küpler halinde kesin ve derin bir kaseye alarak olive tapenade sos için gerekli tüm malzemeyi de ilave ettikten sonra karıştırın. 
  • Servis tabağının ortasına mısır püresini yayın ve bebek kalamarları tabağa alın.
  • Bir kaşık yardımıyla olive tapenadeyi kalamarların üstüne paylaştırın ve fesleğen yağını mısır püresinin etrafına kalın bir şerit şeklinde yayarak servis edin. 

ŞEFİN NOTU

  • Kalamarı sadece tava veya ızgara yaparsanız kurur ve içindeki aroma kaybolur. Taze kekik veya pul biberi tereyağında çok az çevirdikten sonra kalamarın altına yayarsanız daha lezzetli ve yumuşak olacaktır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!