Hamsili Yufka Börek

Hamsili Yufka Börek
19 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hamsili Yufka Börek için

Malzemeler

  • 500 gr hamsi
  • 1 yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 1 közlenmiş kırmızıbiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
Hamsili Yufka Börek

Nasıl Yapılır

  1. Hamsileri ayıklayıp yıkadıktan sonra hafif tuzlayın. Yufkayı mutfak tezgahına yayıp 4’er cm’lik şeritler şeklinde kesin.
  2. Tereyağını eritin. Yufkaların üzerine tereyağını sürüp enine ikiye katlayın. Kendi ekseninde döndürerek çiçek şeklinde sarın.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp 170 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Ayıkladığınız hamsilerin üzerine zeytinyağını gezdirip, yufkaların üzerine paylaştırın.
  4. Üzerlerine şerit şeklinde kestiğiniz kırmızıbiberleri yerleştirin. İsteğe göre limon dilimleri yerleştirip, sıcak fırında 15-20 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ve kırmızı pul biber serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo