ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HAMSİLİ YUFKA BÖREK

Hamsili Yufka Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsili Yufka Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr hamsi
  • 1 yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 1 közlenmiş kırmızıbiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Hamsili Yufka Börek Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri ayıklayıp yıkadıktan sonra hafif tuzlayın. Yufkayı mutfak tezgahına yayıp 4’er cm’lik şeritler şeklinde kesin.
  • Tereyağını eritin. Yufkaların üzerine tereyağını sürüp enine ikiye katlayın. Kendi ekseninde döndürerek çiçek şeklinde sarın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp 170 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Ayıkladığınız hamsilerin üzerine zeytinyağını gezdirip, yufkaların üzerine paylaştırın.
  • Üzerlerine şerit şeklinde kestiğiniz kırmızıbiberleri yerleştirin. İsteğe göre limon dilimleri yerleştirip, sıcak fırında 15-20 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ve kırmızı pul biber serpip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.