ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HAMSİLİ TAVA BÖREĞİ

Hamsili Tava Böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Hamsili Tava Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr hamsi
  • 2 yufka
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Kızartma için:

Sıvı yağ

Hamsili Tava Böreği Nasıl Yapılır?

  1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Bol suda yıkayıp süzgece alın. Soğanı soyup robotta kıyın.
  2. Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün. Hamsileri, maydanozla birlikte robottaki soğana ilave edip tuz ekleyin ve kıyın. 
  3. Yufkaları 8-10 cm eninde şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına hazırladığınız hamsili iç malzemeden 1 kaşık kadar ekleyip üçgen katlayarak sarın.
  4. Uç kısımlarını su ile ıslatarak yapışmasını sağlayın. Hazırladığınız börekleri kızgın yağa atıp iki taraflı kızartın. Kâğıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Kahvaltı ve çay saatlerinde kolayca hazırlayabileceğiniz tava böreği tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.


Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!