ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KAĞITTA HAMSİ

Kağıtta Hamsi

Kağıtta Hamsi

Yaz kış demeden afiyetle yediğimiz hamsi, yenilebilir balık türleri arasında en küçüğüdür. Özellikle Karadeniz Bölgesi’yle özdeşleşen bu balık, hamsi buğulama, hamsili pilav gibi birbirinden lezzetli tariflerde kullanılır. Kağıtta hamsi ise Samsun mutfağıyla özdeşleşmiştir. Kağıdın içerisine yerleştirilen hamsiler, tavada pişirildikten sonra bol yeşillikli salata eşliğinde sunulur. Hazırsanız, kolayca yapabileceğiniz kağıtta hamsi tarifini sizlere sunuyoruz.  

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kağıtta Hamsi Tarifi İçin malzemeler

  • Hamsi (Kg tercihe bağlı)
  • 1 Su Bardağı Mısır Unu
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz
  • 2 Adet Yağlı Kağıt 

Kağıtta Hamsi Nasıl Yapılır?

  • Bir kap içerisine yağ hariç tüm malzemeler eklenir.
  • Hamsiyle güzelce karışması sağlanır.
  • Yağlı kağıdı bir fırça yardımıyla yağlanır ve hamsiler dizilir.
  • Kalan yağ hamsiler üzerine kaşıkla dağıtılır.
  • Üzerine bir yağlı kağıt daha koyulur ve kenarları kıvrılır.
  • Boyutuna uygun bir tavada pişirilir.
  • Altı sık sık kontrol edilerek pişme durumu takip edilir. (Biraz kızardıktan sonra bir delik açın)
  • Piştikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!