ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ GÜVEÇTE SEBZELİ PALAMUT

Güveçte Sebzeli Palamut

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güveçte Sebzeli Palamut Tarifi İçin malzemeler

  • 1 büyük palamut
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 patates
  • 4 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 limon
  • 1 soğan
  • 10 yeşil zeytin
  • 2 defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Tuz

Güveçte Sebzeli Palamut Nasıl Yapılır?

Palamutu temizleyip kılçıklarını ayıklayın. Yıkayıp suyunu süzün ve dilimleyin. Üzerine tuz ve karabiber serpin.
Güveci yağlayıp balık dilimlerini yerleştirin. Maydanozu kıyıp balıkların üzerine serpiştirin.
Domates ve patatesleri soyup küp küp, biberleri ince ince doğrayın. Limonu soyup dilimleyin. Soğanı kıyın.
Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Sırasıyla patates, sivribiber ve domatesleri ilave edip kavurun. Defne yaprağı ve tuzu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
Güveçteki balık dilimlerinin üzerine limon dilimlerini yerleştirin. Hazırladığınız domates sosunu ilave edip zeytinleri aralıklı olarak dizin.
Güveci önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 15-20 dakika pişirin ve balığı güveçte servis yapın.
Şefin Yorumu : PALAMUT
Bütün denizlerde yaşar. Boyları 25-70 cm arasında değişir; irilerine torik adı verilir. Çingene palamudu çok lezzetlidir. İstanbul Boğazı'nda ekim, kasım ve aralık ayında avlanır. Izgara, fırın pilaki, kağıt kebabı, dolma, köfte, lakerda ve fümesi yapılır.
Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.