Güveçte Sebzeli Palamut

Güveçte Sebzeli Palamut
30 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Güveçte Sebzeli Palamut için

Malzemeler

  • 1 büyük palamut
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 patates
  • 4 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 limon
  • 1 soğan
  • 10 yeşil zeytin
  • 2 defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Tuz
Güveçte Sebzeli Palamut

Nasıl Yapılır

Palamutu temizleyip kılçıklarını ayıklayın. Yıkayıp suyunu süzün ve dilimleyin. Üzerine tuz ve karabiber serpin.
Güveci yağlayıp balık dilimlerini yerleştirin. Maydanozu kıyıp balıkların üzerine serpiştirin.
Domates ve patatesleri soyup küp küp, biberleri ince ince doğrayın. Limonu soyup dilimleyin. Soğanı kıyın.
Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Sırasıyla patates, sivribiber ve domatesleri ilave edip kavurun. Defne yaprağı ve tuzu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
Güveçteki balık dilimlerinin üzerine limon dilimlerini yerleştirin. Hazırladığınız domates sosunu ilave edip zeytinleri aralıklı olarak dizin.
Güveci önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 15-20 dakika pişirin ve balığı güveçte servis yapın.
Şefin Yorumu : PALAMUT
Bütün denizlerde yaşar. Boyları 25-70 cm arasında değişir; irilerine torik adı verilir. Çingene palamudu çok lezzetlidir. İstanbul Boğazı'nda ekim, kasım ve aralık ayında avlanır. Izgara, fırın pilaki, kağıt kebabı, dolma, köfte, lakerda ve fümesi yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo