ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ GÜVEÇTE SAFRAN SOSLU LEVREK

Güveçte Safran Soslu Levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güveçte Safran Soslu Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr levrek fileto
  • 5 kültür mantarı
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz safran
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 diş sarımsak

Güveçte Safran Soslu Levrek Nasıl Yapılır?

  • Sarımsak ve mantarları tereyağında soteleyin. Safranı ilave edin. Üzerine kremayı ekleyip karıştırın.
  • Izgarada hafif pişirdiğiniz levrekleri güvece alın. Üzerine kremalı sosu gezdirin.
  • En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpip 160 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.