Fırında Parmesan Kıtırlı Somon Ve Sebzeler

Fırında Parmesan Kıtırlı Somon Ve Sebzeler
06 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fırında Parmesan Kıtırlı Somon Ve Sebzeler için

Malzemeler

  • 1 kg somon fileto (Bütün, derisiz, kılçıksız)
  • 400 g brokoli (Çiçeklerine ayrılmış)
  • 12-15 fındık turp (İkiye kesilmiş)
  • 12-15 arpacık soğan (İkiye kesilmiş ve katmanlarına ayrılmış veya 2 soğan, 3-4 cm’lik parçalar halinde kesilmiş)
  • 3-4 dal taze soğan (Dilimlenmiş, 2-3 cm)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 adet tost ekmeği (Kenarları kesilmiş, dörde bölünmüş)
  • 1.5 kibrit kutusu kadar parmesan peyniri (Çok ince rendelenmiş)
  • 1-2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1-2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 1 limonun kabuğunun ince rendesi
  • 1.5 kibrit kutusu kadar tereyağı (Yaklaşık 50 g, eritilmiş)
  • 1-2 yemek kaşığı hardal
  • Tuz
  • Karabiber
Fırında Parmesan Kıtırlı Somon Ve Sebzeler

Nasıl Yapılır

  1. Fırını fanlı 160 derecede ısıtın. Brokoli, turp, arpacık ve taze soğanı içine rahatça sığacakları bir fırın kabına koyun.
  2. 2 tutam tuz ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip sebzelerin her yerine eşit dağılması için iyice karıştırıp kenara alın. 
  3. Tost ekmekleri ve 20 g zeytinyağını mutfak robotunda karıştırarak kırıntı haline getirin. İki fırın tepsisine, üst üste gelmeyecek şekilde yayıp 6-7 dakika, hafif kuruyuncaya dek fırınlayın.
  4. Kızaran ekmek kırıntılarını çabuk soğumaları için geniş bir kaba veya pişirme kağıdına yayın. Fırını 180 dereceye yükseltin. 
  5. Soğuyan ekmek kırıntılarına parmesan, maydanoz, dereotu, 1/2 çay kaşığı tuz, bir tutam karabiber ve erimiş tereyağını ekleyerek karıştırın.
  6. Somonu, derisinin alındığı kısmı alta gelecek şekilde, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Somonun üstüne ve kenarlarına, ince bir katman şeklinde hardalı sürün.
  7. Her tarafını eşit şekilde parmesanlı ekmek kırıntısı karışımıyla kaplayın ve yapışmaları için elinizle hafifçe bastırın.
  8. Kenara ayırdığınız sebzeler ile aynı anda fırına verin ve 25-30 dakika pişirin. Mutluluk veren fırında parmesan kıtırlı somon ve sebzeleri servis yapın.

Fırında parmesan peynirli kabak tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo