ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER JAMON CROQUETAS

Jamon Croquetas

Jamon Croquetas

İspanya'da üretilen kürlenmiş jambona, jamon ismi verilir. İspanyol mutfağından dünyaya yayılan en önemli gıda malzemelerinden biridir. Özellikle tapas tarifleri içerisinde sık sık kullanılır. Jamon croquetas ise jambon kroket ismiyle bilinir. Jambon, sarımsak ve soğan ile hazırlanan köfte çeşididir. Yemeklerin aynında atıştırmalık olarak sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, jamon croquetas nasıl yapılır birlikte görelim.

İspanyol mutfağından mantarlı tapas, tavuk fajita ve patatas bravas tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Jamon Croquetas Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gram jamon serrano
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram un
  • Maydanoz
  • 1 litre süt
  • Tuz

Kızartmak için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Ekmek kırıntısı veya bir kase galeta unu

Jamon Croquetas Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle jamon, soğan ve sarımsakları ince bir şekilde doğrayın.
  • Bir tencereye tereyağı ekleyerek eritin. Yağ eridiğinde üzerine soğan, sarımsak ve jamonu ekleyerek kavurun.
  • Ardından üzerine un ve tuz ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  • Daha sonra içine süt ekleyerek (beşamel sos olacak) yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  • Maydanozları ince ince kıyıp karışıma ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Karışımı soğuması için bir borcama alın ve oda sıcaklığında bekletin.
  • Karışım soğuduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avcunuzda yuvarlayın.
  • Top şekline getirdiğiniz harcı önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa batırın ve kızgın yağda kızartın.
  • Hazırladığınız jamon croquetasları, acı biberli sosla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Jamon Croquetas Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Karışımı soğuturken borcamın üzerini streçle kapatın.
  • Karışımı oda sıcaklığında soğumaya bırakın, dolaba koymayın.
  • Harcı yuvarlarken elinize yapışmaması için, avcunuzu hafifçe yağlayın.
  • Kroketleri yağda kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzün.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!