ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ DENİZ MAHSULLERİ TABAĞI

DENİZ MAHSULLERİ TABAĞI

Deniz mahsulleri tabağı
2 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Deniz mahsulleri tabağı tarifi için malzemeler
  • 200 g Alaska kral yengeci
  • 200 g ıstakoz kuyruğu
  • 120 g füme somon
  • 120 g karides
  • 2 adet Gillardeau istiridyesi
  • 60 g rendelenmiş kereviz
  • 10 g bayır turbu kreması
  • 20 g mayonez
  • 20 g frenk soğanı (İnce doğranmış)
  • 20 g arpacık soğan (İnce doğranmış)
  • 5 g beyaz şarap sirkesi
  • 3 g taze çekilmiş karabiber
  • 60 ml portakal suyu
  • 30 ml limon suyu
  • 3 defne yaprağı
  • 10 adet tane karabiber
  • 200 g soğan
  • 10 g sarımsak
  • 3 lt su
    Servis için;
  • Kırık buz
Deniz mahsulleri tabağı Nasıl Yapılır

  • Mignonette sos için; arpacık soğanı, beyaz şarap sirkesini, taze çekilmiş karabiberi sos tavasında bir taşım kaynatın ve ocaktan alıp soğutun.
  • Kereviz ve bayır turbu kreması (Remoulade) için; rendelenmiş kerevizi, bayır turbu kremasını, mayonezi, ince doğranmış frenk soğanını bir kasede karıştırın ve lezzetini kontrol edip servise hazır hale getirin.
  • Deniz mahsullerini haşlamak için; portakal suyunu, limon suyunu, defne yapraklarını, tane karabiberleri, soğanları ve sarımsakları derin bir tencereye alın. Üzerine 3 lt suyu ekleyip kaynatın. Deniz mahsullerini bu suyun içinde haşlayıp suyunu süzün.
  • Son olarak kırık buzları büyük ve derin bir servis tabağına alın. Üzerine haşlamış olduğunuz deniz mahsullerini yerleştirin. Yanında soslarıyla birlikte servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.