ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ BUĞDAYLI KARİDES

Buğdaylı karides

Buğdaylı karides

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Buğdaylı karides tarifi için malzemeler

  • 8 adet jumbo veya 12 adet orta boy karides
  • Sakızlı zeytinyağı
  • 1 bütün sarımsak (Kabuklu)
  • 3 su bardağı su
  • Karidesin kafaları ve kabukları
  • 1 su bardağı yarma buğday
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 g kaşar peyniri (Rendelenmiş)
  • Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz damla sakızı
  • Kornişon turşu 
  • Dereotu
  • Yeteri kadar tuz 
  • Bir tutam tane karabiber 

Buğdaylı karides Nasıl Yapılır

Buğday ve baklagilleri önceden haşlayıp 200 gramlık poşetlerde dondurursanız, hızlı ve pratik salata ve mezeler hazırlayabilirsiniz.

  • Derin bir tencerede karides kafalarını karabiber taneleri ile haşlayıp süzgeçten geçirerek suyunu tencereye alın ve buğdayı bu suda biraz tuz atarak haşlayın.
  • Haşlanan buğdaya rende kaşar peyniri, tereyağı ve toz sakızı ekleyip karıştırın. Buğdayı iyice yumuşatıp sakız kıvamına getirin.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın, kabuklarıyla sarımsakları ekleyin, ocağın altını kısıp kapağını kapatın ve 5 dakika sarımsakların pişmesi için bekleyin. İçine karides ve sakızlı zeytinyağını ekleyin. Karideslerin rengi kırmızıya dönüştüğünde, yaklaşık 3-4 dakika sonra acaktan alın. Servis için keşkeği servis tabağına taban olarak yayın, üzerine karidesleri ilave edin. Kornişon turşu ve dereotu ekleyip hazırladığınız buğdaylı karidesi servis yapın.

Karidesli çıtır börek tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.