ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ KARİDESLİ ÇITIR BÖREK

Karidesli çıtır börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karidesli çıtır börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 250 g iri karides

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Sosu için

  • Yarım çay bardağı süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 3~4 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Karidesli çıtır börek Nasıl Yapılır

Yufkaları bir tezgaha serin. Eni karideslerden daha dar olacak şekilde uzun şeritler kesin. Yufkaların ortasına ayıklanmış karidesleri yerleştirip karideslerin her iki kenarı da dışarıda kalacak şekilde sarın ve ucuna hafif su sürüp yapıştırın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sosu için süzme yoğurt ve mayonezi geniş bir kaseye alın. Ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bir servis tabağına yoğurdu yayın. Üzeri için kırmızı pul biberi erittiğiniz tereyağı ve zeytinyağında kızdırın. Biberli yağı böreklerin üzerine gezdirip ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.