ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ KARİDESLİ ÇITIR BÖREK

Karidesli Çıtır Börek

En çok Amerika'da yetiştirilen karides, balık yemekleri içinde en çok tercih edilenler arasındadır. Zihinsel fonksiyonların gelişmesinde etkili olduğu için, ayda bir kez tüketilmesi önerilir. İçeriğinde protein ve D vitamini barındıran bu besin, kasların güçlenmesini de sağlar. Ülkemizde en çok Ege ve Akdeniz Bölgeleri'nde tüketilen karides; salata, hamur işi ve ana yemek olarak sunulabilir. Hazırsanız, mis gibi kokusuyla sofraların baş tacı olacak nefis karidesli çıtır börek tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karidesli Çıtır Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 250 g iri karides

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Sosu için

  • Yarım çay bardağı süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 3~4 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Karidesli Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yufkaları bir tezgaha serin. Eni karideslerden daha dar olacak şekilde uzun şeritler kesin.
  • Yufkaların ortasına ayıklanmış karidesleri yerleştirip karideslerin her iki kenarı da dışarıda kalacak şekilde sarın ve ucuna hafif su sürüp yapıştırın.
  • Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın. Sosu için süzme yoğurt ve mayonezi geniş bir kaseye alın.
  • Ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bir servis tabağına yoğurdu yayın.
  • Üzeri için; kırmızı pul biberi erittiğiniz tereyağı ve zeytinyağında kızdırın. Biberli yağı böreklerin üzerine gezdirin.
  • Karidesli çıtır börekleri, yeşil mercimek salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Karidesli Çıtır Börek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Börek yapımında jumbo karides kullanabilirsiniz. Karidesleri alırken temizlenmiş olmasına dikkat edin.
  • Karidesleri kendiniz temizleyecekseniz, içini kürdan ile çıkartabilirsiniz.
  • Dilerseniz, karidesleri ezilmiş sarımsak ile harmanlayabilirsiniz.
  • Karidesli börekleri kızarttıktan sonra bir süre kağıt havlu üzerinde bekletin. Böylece fazla yağı süzülecektir.

1 Porsiyon Karidesli Çıtır Börek Kaç Kaloridir?

Karidesli böreklerin bir porsiyonu, yaklaşık 240 kaloridir. Bu tarifi diyet listelerine ekleyerek ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz. Dilerseniz, karides güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Özel gecelerde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik yılbaşı tarifleri ile siz de sofranızı güzelleştirebilir, sevdiklerinizle birlikte yeni tatlar keşfedebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!