Balık Mantı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
15 dakika

Balık Mantı Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 250 gr un
- 1 çorba kaşığı tuz
- 2 yumurta
- 500 gr ıspanak yaprağı
- 2 çay bardağı su
- 100 ml krema
İç malzeme
- 250 gr fileto fenerbalığı
- 30 gr tereyağı
- 5 taze soğan
- 1 soğan
- 1 havuç
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Tuz
- karabiber
Domatesli sos için
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- 3 rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
Balık Mantı Nasıl Yapılır?
- Ispanak yapraklarını yıkayıp süzün. Kıyıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Süzüp mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin.
- Unu bir kaba eleyin. Tuz ekleyip harmanlayın. Yumurtalar ve ıspanak püresini ilave edin. Su ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
- Balığı küp şeklinde doğrayın. Havucu soyup rendeleyin. Taze soğan, maydanoz ve dereotunu temizleyip ince doğrayın. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın.
- Tereyağının yarısını tencerede eritip soğan ve sarımsağı kavurun. Balık eti, taze soğan, havuç, maydanoz ve dereotunu ekleyip 5 dakika daha kavurun.
- Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın. Çay bardağının ağzı ile kesin.
- Hamurların içine iç malzemeden paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Mantıları bir miktar unla harmanlayın. 5 dakika kadar bekletin.
- Domatesli sos için zeytinyağını tencerede ısıtıp sarımsakları kavurun. Domatesleri ekleyip hafif suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve şekerle tatlandırıp ocaktan alın.
- On bardak su, tuz, kekik ve kalan tereyağını tencereye alın. Su kaynayınca hamurları içine atın. Haşlayıp süzün. Domatesli sos, kıyılmış roka ve isteğe göre krema ile servis yapın.

Dergide bu ay neler var?