Bademli Balık

Bademli Balık
22 Şubat 2023

Ziraat Mühendisi/Master Şef Deniz Orhun’dan ufak bir dokunuşla enfes bir lezzete dönüşen nefis bir bademli balık tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Levrek fileto ile hazırlanan bademli balık, kızartma usulüyle pişirilir. İsteğe göre salata ve yeşillikler eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, bademli balık tarifi için detaylara geçelim.

Nefis levrek külbastı ve güveçte levrek tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Bademli Balık için

Malzemeler

  • 2 adet levrek fileto
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı şeker
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı fındık yağı
  • 1,5 su bardağı file badem

Kızartmak için

  • 1/2çay bardağı fındık yağı
Bademli Balık

Nasıl Yapılır

  1. Un, tuz, şeker, karbonat, fındık yağı ve suyu bir kaba alarak karıştırın.
  2. Balıkları önce yaptığınız karışıma daha sonra file bademe bulayın ve az yağ ile tavada kızartın.
  3. Bir servis tabağına alarak biraz badem, yeşillik ve dilediğiniz bir eşlikçi ile servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo