ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BADEMLİ BALIK

Bademli Balık

Bademli balık

Ziraat Mühendisi/Master Şef Deniz Orhun’dan ufak bir dokunuşla enfes bir lezzete dönüşen nefis bir bademli balık tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Levrek fileto ile hazırlanan bademli balık, kızartma usulüyle pişirilir. İsteğe göre salata ve yeşillikler eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, bademli balık tarifi için detaylara geçelim.

Nefis levrek külbastı ve güveçte levrek tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Balık Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet levrek fileto
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı şeker
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı fındık yağı
  • 1,5 su bardağı file badem

Kızartmak için

  • 1/2çay bardağı fındık yağı

Bademli Balık Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz, şeker, karbonat, fındık yağı ve suyu bir kaba alarak karıştırın.
  • Balıkları önce yaptığınız karışıma daha sonra file bademe bulayın ve az yağ ile tavada kızartın.
  • Bir servis tabağına alarak biraz badem, yeşillik ve dilediğiniz bir eşlikçi ile servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!