ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ AYVALI DİL BALIĞI

Ayvalı dil balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayvalı dil balığı tarifi için malzemeler

  • 2 ayva
  • 1 kg dil balığı (mezgit~levrek ya da kalkan balığı da kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • ¼ demet dereotu
  • 4 dal taze kekik
  • Tane karabiber
  • 1 kırmızı közlenmiş biber
  • Tuz

Ayvalı dil balığı Nasıl Yapılır

Ayvaların kabuğunu soymadan kuşbaşı şeklinde doğrayıp 10 dakika haşlayın. Zeytinyağını tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Ayvayı ekleyip 10 dakika soteleyin. Limon suyu, ince kıyılmış sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balık etlerini ilave edip sotelemeye devam edin. Pişmeye yakın kapari, ince doğranmış közlenmiş biber, taze kekik, kıyılmış dereotu, tane karabiber ve tuzu ilave edip soteleyin. 15 dakika sonra ocaktan alıp üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın.

Zihinsel gelişimi destekleyen balık yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, hafif ve lezzetli tavada dil balığı tarifine göz atın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.