ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ 4 OTLU MİDYE SALMASI

4 Otlu Midye Salması

4 otlu midye salması

Özlem Mekik’ten yeşilliklerle dolu, lezzetli midye salma tarifi ile karşınızdayız. Pirinç, kuş üzümü e fıstık ile hazırlanan midye salmaları, kalabalık sofralarda ara sıcak olarak servis edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, 4 otlu midye salması tarifine geçebiliriz. 

Midye dolma ve midye tava tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

4 Otlu Midye Salması Tarifi İçin malzemeler

  • 4 otlu midye salması 
  • 45-50 adet midye 
  • 1,5 kg soğan (Küp doğranmış) 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1/2 demet dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü 
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık 
  • 2 çay kaşığı toz şeker 
  • 4.5 su bardağı su 
  • 1 çay kaşığı yenibahar 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 3-4 dal maydanoz 
  • 1 adet limon 
  • 2 çay kaşığı tuz 

Yeşil bulgur karışımı için 

  • 1/2 demet maydanoz 
  • 1/2 demet dereotu 
  • 1/2 demet nane 
  • 1/2 demet roka 
  • 2 su bardağı ince bulgur 
  • 10-12 adet kurutulmuş domates (İnce ve küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

4 Otlu Midye Salması Nasıl Yapılır?

  • Midye dolma için pirinci bol suyla yıkayıp süzün. 
  • Zeytinyağını tencerede ısıtın ve soğanı ilave ederek kavurduktan sonra dereotu, pirinç, kuş üzümü, fıstık, şeker, yenibahar, karabiber, tarçın, tuz ve 1.5 bardak suyu ilave ederek soteleyin.
  • Son olarak 1.5 su bardağı su daha ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alıp ılınmaya bırakın. 
  • Midyeleri bıçakla kazıyarak temizleyin. Özellikle midyeler üzerinde sakal denilen kırçılların kalmadığından emin olun.
  • İyice yıkayıp kabuklarını bıçakla açın. İçlerini temizleyip tekrar yıkayın. Hazırladığınız dolma içini midyelere doldurup kapaklarını kapatın. 
  • Tencerenin dibine bir demet maydanozu saplarıyla birlikte yayın. Üzerine midyeleri yerleştirin. Kalan 3 bardak suyu ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp limon dilimleri ve maydanozla süsleyin. 
  • Bulguru sıcak su ile ağzı kapalı bir kabın içerisinde demlenmeye bırakın. Bulgur sıcak suyu tamamen çekinceye kadar dinlendirin ve ardından bulguru kontrol edin. 
  • Tüm yeşillikleri ayrı bir kabın içerisinde karıştırdıktan sonra bulgur ve yeşillikleri harmanlayın ve üzerine zeytinyağı ile nar ekşisi gezdirip karıştırın. 
  • Yeşil bulgur karışımını servis tabağının zeminine yayın. Üzerine midye dolmaları yerleştirin. Son olarak kuru domates parçaları ve nar ekşisi gezdirerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!