ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ YALANCI MEDOVİK

Yalancı medovik

Yalancı medovik

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yalancı medovik tarifi için malzemeler

Pandispanyası için

  • 210 g un
  • 100 g mısır nişastası
  • 170+170 g toz şeker
  • Bir fiske tuz
  • 9 yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıcak su

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı labne (Ya da maskarpon) peynir
  • 1 paket köpürtülmüş çiğ krema veya krem şanti
  • 2 paket vanilya
  • Portakal kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)

Ara katlar için

  • Krem şanti ve meyve çeşitleri

Üzeri için

  • 1 paket sade bisküvi 

Yalancı medovik Nasıl Yapılır

@turkuazkitchen
17.4 bin takipçi
Betül tunç 

  • Pandispanyayı hazırlamak için; yumurtaların sarılarını ve beyazlarını dikkatlice ayırın. Yumurta aklarına bir fiske tuz atıp yaklaşık 1 dakika kadar mikserle çırpın. 
  • Ardından 170 g toz şekeri, birer yemek kaşığı olacak şekilde yavaş yavaş ekleyip yaklaşık 4-5 dakika boyunca traş köpüğü kıvamına gelene dek çırpın. Daha sonra kalan 170 g toz şekeri, yumurta sarılarına ilave edip mayonez kıvamına gelene dek çırpın. Mayonez kıvamına gelince sıcak su ilave edip hemen tekrar karıştırın.
  • Yumurta sarılarını, aklarına ekleyip ağır ağır karıştırın. Son olarak un ve nişasta eleyerek pandispanya harcına ekleyin ve iyice karışana dek yine bir tahta kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırın. Daha sonra etrafı yağlı kağıtla çevrelenmiş kelepçeli kek kalıbına alarak 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kremayı hazırlamak için; ilk olarak süt, yumurta sarısı, un ve nişastayı ocakta katı bir hal alana dek çırparak pişirin. Daha sonra içerisine yarım su bardağı toz şeker ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra labne ve vanilya ekleyerek soğumaya bırakın (Bu esnada sık sık mikserle çırpın.)
  • İyice soğuyan kremaya son olarak köpürtülmüş krema ekleyip karıştırarak 25-30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Pastayı hazırlamak için; soğuyan pandispanyayı bıçakla üç eşit kata bölün. İlk katı uygun bir tabağa alıp üzerine iyice soğumuş kremadan sürün ve onun da üzerine isteğe göre meyveler yerleştirin. Diğer katı koymadan önce kekin üzerine krem şanti sürüp meyvelerin üzerini kapatın. Bu şekilde üç katı tamamlayın.
  • Etrafını ve üzerini önce krem şantiyle, daha sonra da rondodan geçirdiğiniz bisküviyle kaplayın. İyice soğuduktan sonra istenilen şekilde süsleyerek servis yapın.

Beyaz çikolatalı pandispanya topları tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.