ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ DAMAT PASTASI

Damat Pastası

Damat Pastası

Çay saatlerinin favorisi olacak nefis bir tarifle karşınızdayız. Yumuşacık ıslak kek üzerine tam kıvamında bir muhallebi ekledik ve bu lezzeti çikolata ile buluşturduk. Yoğun aroması ve yumuşacık keki ile damat pastası ortalama 40 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Peki, hem görünümü hem de lezzeti ile her zevke hitap eden damat pastası nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, nefis damat pastası yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Damat pastası olur da gelin pastası olmaz mı diyenler için tarifi buraya bırakıyoruz. Okuyucularımız tarafından çok beğenilen prenses tatlısı tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Damat Pastası Tarifi İçin malzemeler

Kek İçin:

  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • 2 yemek kaşığı kakao

Keki ıslatmak için:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Ganaj için:

  • 80 gram bitter çikolata
  • 200 ml sıvı krema

Damat Pastası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle keki hazırlamak için şeker ve yumurtaları bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  • Yumurtalar köpüklü bir kıvama geldiğinde, üzerine un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Pişirme işlemi için borcamı yağlayın ve hazırladığınız kek harcını içerisine dökün. 170 dereceli fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Kek pişerken muhallebi için, sütü tencerenin içerisine alın. Üzerine nişasta, şeker, kakao ve unu ilave edin. Muhallebinin kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Muhallebiyi pişirdikten sonra 2-3 dakika bekleyin. Ardından üzerine toz krem şantiyi ilave edin ve mikserle çırpın.
  • Pişirdiğiniz keki 10 dakika soğuması için bekletin. Daha sonra üzerine kürdan ile küçük delikler açın.
  • Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine dökün ve her tarafına yayın.
  • Son olarak ganaj için, bir paket sıvı kremayı ocağa alın ve ısıtın. Krema ısınmaya başladığında içerisine bitter çikolataları da ekleyin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız ganajı, pastanın üzerine dökün ve spatula yardımıyla yayın.
  • Pastayı bir gece dolapta beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Damat Pastası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte verilen ölçülerden ortalama 20 dilim pasta çıkmaktadır.
  • Fırını önceden ısıtmak kekin eşit pişmesini sağlayacaktır.
  • Muhallebinin kıvamı sulu olursa nişasta, koyu olursa az miktarda süt ilave edebilirsiniz.
  • Pastayı mutlaka bir gece buzdolabında bekletin. Bu sayede lezzeti artacaktır.
  • Hazırladığınız pastanın üzerini hindistan cevizi, antep fıstığı, ufalanmış fındık, çilek veya muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Damat Pastası Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon damat pastası, yaklaşık 350 kaloridir. Karbonhidrat ve şeker değeri yüksek olduğu için, ölçülü tüketilmesi gerekir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!