Bienenstich (Arı Sokması Pastası)

Bienenstich (Arı Sokması Pastası)
23 Kasım 2020

Tadına doyamayacağınız bienenstich, Alman mutfağına özgü bir pasta çeşididir. Üzerinde badem ve krema kullanılır. Hafifliği ile çay saatlerinin sevilen lezzetleri arasında yer alır. Bienenstich, 'arı sokması' ismiyle de bilinir. Peki, evde bienenstich nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, Alman usulü arı sokması pastası tarifi için detaylara göz atalım.

Alternatif olarak çikolatalı alman pastasını deneyebilir veya farklı bir şekilde sunulan meyveli soğuk pasta tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Bienenstich (Arı Sokması Pastası) için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 3 yemek kaşığı un (farklı yerde kullanılacak)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı ılık süt
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Hamurun üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket file badem
  • 3 yemek kaşığı krema (yoksa süt de olur)
  • 1/2 çay bardağı toz şeker

Kreması için:

  • 300 mililitre süt
  • 1 paket vanilyalı hızlı puding karışımı
  • 2 paket krema
Bienenstich (Arı Sokması Pastası)

Nasıl Yapılır

  1. Pastanın hamuru için; Hamur içi gerekli olan tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  2. Unu eleyerek ekleyin bu sayede daha kıvamlı bir hamur elde edersiniz.
  3. Hamurun üzerini nemli bezle örterek bir saat mayalanması için bekletin.
  4. Mayalanan hamuru kelepçeli kalıba göre açın. Ardından kalıbın içine yerleştirin ve üzerini örterek 30 dakika daha mayalandırın.
  5. Üzeri için; Tereyağını tavada eritin. Üzerine sırasıyla toz şeker, bal ve kremayı ekleyin. En son bademleri ekleyip karıştırın.
  6. Bademli karışımı soğuması için kenarda bekletin. Soğuduğunda, hamurun üzerine yerleştirin.
  7. Hazırladığınız pastayı, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
  8. Vanilyalı puding karışımı ve sütü bir kabın içerisinde çırpın.
  9. Kremayı da farklı bir kabın içine alın. Pişen pastayı ortadan yatay bir şekilde kesin. Ve üst kısmını dilimlere ayırın.
  10. Vanilyalı sütü, kremanın içerisine yavaş yavaş dökerek çırpın. Pastanın alt tabanına kremayı sürün ve her tarafına yayın.
  11. Dilimlediğiniz kısımları kremanın üzerine yerleştirin. Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Arı Sokması Pastasının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Pastanın hamurunu en az 1-1.5 saat dinlendirin.
  2. Bademli karışımı soğumadan eklerseniz, hamurun mayası bozulacaktır.
  3. Pastayı ortalama 20-25 dakika pişirin.
  4. Üzerine meyveli sos ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo