Meksika Usulü Donut

Donut, özellikle ABD'de tüketilen tatlı bir çörektir. Kalori değeri yüksek olan bu çöreğin birbirinden farklı versiyonları mevcuttur. Amerika'da kahvaltı saatlerinde tüketilen donut, simit donut ve deliksiz donut olmak üzere ikiye ayrılır. Meksika'da da çok sevilen bu tatlı, diğerlerinden farklı olarak acı biber ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Meksika usulü donut tarifine geçebiliriz.
Karadutlu kremalı donut ve muzlu donut tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
12 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Meksika Usulü Donut Tarifi İçin malzemeler
- 220 ml süt
- 175 gr un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çimdik tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı acı biber
- 5 gr şekerli vanilin
- 170 gr bitter çikolata
Meksika Usulü Donut Nasıl Yapılır?
- Çikolata bir tencerede eritilir, kenara alınan çikolata çırpma teli ile çırpılır.
- Ilıdığında süt ile karıştırılır.
- Bir karıştırma kabında un, tuz, vanilin, kabartma tozu, şeker, acı biber ve karbonat eklenerek harmanlanır.
- Yumurta ayrı bir kapta çırpılır.
- Çırpılan yumurta unlu karışıma eklenir.
- Sütlü çikolata da eklenerek karıştırılır.
- Homojen bir kıvam elde edilir.
- Tava ısıtılır. Az miktarda sıvıyağ dökülür.
- Kepçe yardımı ile hamurdan parçalar dökülür.
- Arkalı ve önlü olarak pişirilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR