Muzlu Donut

Muzlu Donut
19 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Muzlu Donut için

Malzemeler

Donut için

  • 1 yumurta
  • ½ su bardağı esmer toz şeker
  • ¼ su bardağı toz şeker
  • ¼ su bardağı zeytinyağı
  • ¼ su bardağı ekşi krema
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 1 su bardağı muz püresi
  • 1+1/4 su bardağı un
  • ½ tatlı kaşığı kabartma tozu
  • ½ tatlı kaşığı karbonat
  • Bir tutam tuz

Glazür için

  • ¼ su bardağı tereyağı
  • 1/3 su bardağı esmer toz şeker
  • 100 ml krema
  • ½ tatlı kaşığı vanilya özü
  • Bir tutam tuz
  • 2 su bardağı pudra şekeri

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı
Muzlu Donut

Nasıl Yapılır

  1. Donut için, yumurta, şekerler, zeytinyağı, ekşi krema ve vanilya özünü bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Muz püresini ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın. Hamur karışımını yağladığınız donut kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 13-14 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  2. Glazür için, tereyağını bir tavaya alıp eritin. Rengi koyulaşmaya başlayınca esmer toz şekeri ekleyip 1 dakika karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Krema, vanilya özü ve tuzu ekleyip karıştırın. Pudra şekerini de ilave edip tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar karıştırın. Kalıptan çıkardığınız donutların her birini hazırladığınız glazüre batırın. Glazür donduktan sonra üzerlerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo