ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KARADUTLU VE KREMALI DONUT

Karadutlu Ve Kremalı Donut

Karadutlu ve kremalı donut

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karadutlu Ve Kremalı Donut Tarifi İçin malzemeler

Karadutlu cila için

  • 1.5 su bardağı karadut
  • 1 çorba kaşığı taze limon suyu
  • 3 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı krema
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Beyaz glazür için

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı krema

Donutlar için

  • 2+1/2 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
  • 1/2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 büyük yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı süt

Karadutlu Ve Kremalı Donut Nasıl Yapılır?

  • Karadutlu cila için küçük bir tencereye karadut ve limon suyu koyun. Orta ısılı ocak üzerinde sürekli karıştırarak pişirin. Karadutları çırpma teli yardımıyla bastırarak ezin.
  • Ayrı bir tencerenin üzerine süzgeç oturtun. Ocaktan aldığınız karışımı süzgece boşaltın. Karadutların tüm suyunu çıkarana kadar süzgeçte ezin.
  • Karadut püresinin üzerine pudra şekeri, krema ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  • Eğer karadutlu cila çok ince görünüyorsa, biraz daha pudra şekeri ilave edin. Ya da tam tersi çok kalın olduysa biraz daha krema ekleyin ve inceltin.
  • Beyaz glazür için küçük bir kasede pudra şekerini ve kremayı çırpın. Sıkma poşetinin içine doldurarak buzdolabında bekletin.
  • Donutlar için donut kalıplarını tereyağı ile yağlayın ve kenara alın. Büyük bir kapta erimiş tereyağını ve toz şekeri özdeşleşene kadar tel çırpıcı ile çırpın.
  • Üzerine yumurtayı ekleyerek bir kez daha karıştırın ve kenarda bekletin. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Kuru karışımı, ıslak karışıma yavaş yavaş çırparak ilave edin.
  • Son olarak sütü de ilave ederek yeniden karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış donut kalıplarına 3/4’ünü dolduracak şekilde dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından aldığınız donutları bir kenarda soğumaya bırakın.
  • Pişen donutlar ılındıktan sonra hazırlayıp soğuttuğunuz böğürtlen sosuna batırın ve donması için pişirme kağıdı serili bir zemin üzerinde bekletin.
  • Sos kuruduktan sonra sıkma poşetine aktardığınız glazürü, donutların üzerinde ince çizgiler oluşturacak şekilde gezdirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!