Pastırmalı Humus

Pastırmalı Humus
31 Mart 2023

Pastırma ve nohutun bileşiminden ortaya çıkan nefis bir tarifimiz var. Ortadoğu'nun en tartışmalı tarifleri arasında yer alan humus, Yunan, Lübnan ve Türk mutfağında büyük ilgi gören bir meze çeşididir. Ana malzemeleri nohut ve tahin olan humusu, bu kez pastırma ile lezzetlendirdik. Listedeki malzemeler hazırsa, pastırmalı humus nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak kolay humus ve ev yapımı fava tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Pastırmalı Humus için

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 100 gr pastırma
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 limonun suyu
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
Pastırmalı Humus

Nasıl Yapılır

  1. Nohutları akşamdan ıslatın. Ertesi gün iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Robotta ezip püre haline getirin.
  2. Nohut püresi, tahin, tuz, pul biber, zeytinyağı ve limon suyunu bir kaseye alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar iyice karıştırın.
  3. Tereyağını tavaya eritin. Dilimlenmiş pastırmaları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Pastırmalar yumuşayınca ocaktan alıp dinlendirin.
  4. Humusu servis tabağına alıp üzerine pastırmaları dizin. Tavada kalan yağı üzerine gezdirerek dökün. Kimyon serpin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Pastırmalı Humus Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Ana malzeme olarak kullanılan nohutları, bir gece önce karbonatlı suda bekletmek yumuşamalarını sağlayacaktır.
  2. Malzemelerin özdeşleşmesi için nohutları önce çatalla ezin, ardından mutfak robotundan geçirin.
  3. Sarımsak ile tat vermek için, ezilmiş sarımsakları limon suyu ile karıştırın ve humusa ekleyin.
  4. Hazırladığınız humusu streç film veya kapaklı bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

1 Porsiyon Pastırmalı Humus Kaç Kalori?

  1. Bir porsiyon pastırmalı humus, yaklaşık 180 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo