ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ TAHİNSİZ HUMUS

Tahinsiz Humus

Tahinsiz Humus

Mısır, Lübnan, İsrail ve Türk mutfağında sık sık tüketilen humus, Arap kökenli bir mezedir. Genelde yemeklerin yanında sunulan humusun ana malzemeleri tahin ve nohuttur. Tahin tüketmeyi sevmiyorsanız sizin için de lezzet dergisi olarak farklı bir alternatif geliştirdik ve humusun tadını bozmadan tahinsiz kaymaklı humus tarifini sizlerle paylaştık.

Dilerseniz, orijinal humus ve leblebiden humus tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahinsiz Humus Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı karbonat 
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 50-60 gr kaymak 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı nohut 

Tahinsiz Humus Nasıl Yapılır?

  • Önceden ıslatılmış nohutlar bir tencerede haşlanır. Islatma suyuna karbonat atılarak haşlaması kolaylaştırılabilir.
  • Suyunun haşlama yapmadan önce iyice süzülmesi gerekmektedir. 
  • Ayrı bir kasede kaymak, yağ, kimyon ve tuz alalım, limonu da sıkıp iyice karıştıralım.
  • Bir robot yardımı ile nohutları ve kaymaklı karışımı pürüzsüz hale gelene kadar robottan çekelim. 
  • Hazır olan humusumuzu servis tabağına alalım ve ortasını çukurlaştıralım. Haşlandıktan sonra ayırdığımız nohutlardan üzerine serpiştirelim.
  • Son olarak üzerine zeytinyağı ve kırmızı toz biber gezdirip servis edelim. Afiyet olsun.

Tahinsiz Humus Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Islatırken nohuta karbonat koymanız humusun pürüzsüz olmasını ve kabuklarında daha çabuk ayrılmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda sindirimi de kolaylaştırmaktadır.
  • Nohutu haşlamadan önce karbonatlı suyun iyice süzülmesi gerekmektedir. 
  • Nohutun kabuklarını soymak humusun pürüzsüz olmasını sağlayacaktır. Ayrıca nohutun pişmesi ve kabuklarından ayrılması nohutun cinsine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 
  • Nohutu haşlamadan bir gün önce suda ıslatmalı ve haşlamadan önce beklettiğiniz suyu süzmelisiniz.
  • Haşlarken düdüklü tencere kullanmak haşlama süresini kısaltacaktır. 
  • Sıcak servis edecekseniz pastırma ile de servis edebilirsiniz.  
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!