Saltımbocca

İtalya'nın sevilen tatlarından saltımbocca tavuk göğsü, jambon ve adaçayının mükemmel birleşimi ile damaklarda iz bırakıyor. Yapıldığı bölgeye ve kişinin damak zevkine göre zenginleştirilen saltımbocca, orijinal tarifte dana eti ile hazırlanır. Lezzetli saltımbocca tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Alternatif lezzetler için tavuk kroket burger, tavuk pirzola ve brokolili tavuk püresi tariflerine bakabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Saltımbocca Tarifi İçin malzemeler
- 6 adet kemiksiz, derisiz tavuk fileto
- Tuz ve karabiber
- 8 yaprak adaçayı
- 4 adet jambon
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gr tavuk suyu
Saltımbocca Nasıl Yapılır?
- Tavukları tuz ve karabiber ile tatlandırın, her tavuk göğsü üzerine 2 yaprak adaçayı koyun.
- Jambonu üzerine yetecek kadar kesin ve tavuk, jambon ve adaçayını kürdan yardımı ile tutturun.
- Geniş bir kaba un koyarak tavukları araklı önlü unlayın ve tavaya yağ alarak tavukları pişirin. Pişen tavukları ayrı bir kaba alın ve kalan yağı tavaya ekleyin.
- Tavuk suyunu ekleyerek kaynatın. Tavukları içerisine ekleyerek pişirin.
- Sosu üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun.
Saltımbocca Tarifinin Püf Noktası Nedir?
- Jambon yerine pastırma ya da İtalya'nın prosciutto etini kullanabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR