ANASAYFA TARİFLER İTALYAN MUTFAĞI YEMEKLERİ ORATA ALL’ACQUA PAZZA

Orata All’Acqua Pazza

Orata all’acqua pazza

Acqua pazza, İtalyan mutfağında buharda pişirilmiş beyaz balık tarifine atıfta bulunmak için kullanılan bir terimdir. Orata all'acqua pazza yapımında çipura, levrek veya çupra balığı kullanılır. Sunumu güzelleştirmek ve lezzetlendirmek için renkli domatesler tercih edilir. Hazırlanan yemek büyük düz bir tabakta sarımsak, domates ve kapari eşliğinde servis edilir.

İtalyan usulü parmigiana tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Orata All’Acqua Pazza Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 adet levrek ya da çipura (ayıklanmış)
  • 2 diş sarımsak 
  • ½ kırmızı biber 
  • 400 gr küçük domates (renkli domatesler olması tercih edilir) 
  • 4 yemek kaşığı beyaz şarap 
  • 10 adet küçük kapari 
  • 6 dal ince kıyılmış maydanoz 

Orata All’Acqua Pazza Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tavada yağın yarısı ısıtılır, balıklar kahverengileşinceye kadar 5 dakika pişirilir.
  • Balıklar ters çevrilir ve sarımsaklar eklenir. 
  • Biberler ince ince doğranır, biberler ve domatesler tavaya alınır. 
  • Şarap üzerlerine dökülür ve 1 dakika sonra ½ su bardağı su eklenerek tuz ve karabiber dökülür. 
  • Kapağı kapatılarak 15 dakika pişirilir. 
  • Balıklar piştikten sonra balıkları tabaklara alınır, kalan malzemeye kapari ve maydanoz eklenerek sos hazır hale getirilir, tabaklara servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!