ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER YOĞURTLU SIKMA

Yoğurtlu Sıkma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yoğurtlu Sıkma Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 500 gr ince bulgur
  • Tuz
  • 1.5~2 su bardağı un
  • 3 yumurta

Üzeri için

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1~2 diş sarımsak
  • Nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası

Yoğurtlu Sıkma Nasıl Yapılır?

Bulguru bir kaba alın. Tuz döküp harmanlayın. Üzerine sıcak su dökün ve bir kapak kapatarak yumuşayıncaya kadar bekletin. Bulgur şişince un ekleyip karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yoğurmaya başlayın. Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin. Hamurdan küçük parçalar kopartıp avucunuzda parmaklarınızın arasında sıkarak şekil verin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Köfteleri kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Kevgirle süzerek servis tabağına aktarın. Yoğurda sarımsak rendeleyip karıştırın ve köftelerin üzerine gezdirin. Sos için salçayı tereyağında kavurun ve yoğurdun üzerine dökün. Kuru nane serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!