ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER TUİLE

Tuile

Tuile

Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan tuile, tatlı veya tuzlu olarak sunulabilir. Pişmiş gofret olarak da bilinen tuile, yemeklerin yanında dekor amacıyla kullanılır. Tuile, hem tavada, hem de fırında yapılabilir. Genellikle tatlı, et ve balık yemekleriyle birlikte sunulur. Turuncu, yeşil, sarı, pembe gibi renkleri mevcuttur. Peki, evde tuile nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, tuile tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tuile Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik su
  • Çay kaşığının ucuyla gıda boyası

Tuile Nasıl Yapılır?

  • Bir kasenin içerisine sıvı yağ, un ve suyu ekleyip karıştırın.
  • Üzerine istediğiniz renkte gıda boyası ekleyin ve karıştırın.
  • Yanmaz yapışmaz tavayı yüksek ateşte ısıtın. Tava ısındığında orta ateşe alın.
  • Hazırladığınız harçtan bir kepçe alarak tavanın içerisine dökün.
  • İlk 10 saniye boyunca tavayı hafiften sallayın. Ardından pişmesi için bırakın.
  • Tuile piştikçe göz göz olacaktır. Spatula yardımıyla pişen tuileyi alın ve kağıt havluda bekletin.
  • Kalan harcı da aynı şekilde pişirebilirsiniz. Tuile, 2-3 dakika gibi kısa bir sürede pişmektedir. Bu yüzden pişirme esnasında başından ayrılmayın.
  • Gıda boyası yerine zerdeçal ve farklı otlar kullanarak renk verebilirsiniz.
  • Hazırladığınız tuileyi risotto, dana capraccio gibi yemeklerle ve tatlılarla birlikte sunabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!