ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER SOS TARİFLERİ KLASİK VELOUTE SOS

Klasik Veloute sos

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Klasik Veloute sos tarifi için malzemeler

  • 1 litre tavuk suyu
  • Et veya balık suyu
  • 60 gr tereyağı
  • 60 gr un

Klasik Veloute sos Nasıl Yapılır

Tavuk, balık veya dana suyunu tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar kaynatın. Başka bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin. Tahta kaşıkla devamlı karıştırırken suyu azar azar ekleyin. Kaynama noktasına getirip ateşi kısın. Yüzeyde oluşan kabuğu temizleyin. Sosun üçte biri kalana kadar pişirin. Süzgeçten geçirin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.