ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER CEVİZLİ ÇİKOLATA TRÜF

Cevizli Çikolata Trüf

Cevizli & Çikolata Trüf

Az malzeme ile hazırlanan trüf, Fransız mutfağının sevilen tatlarından biridir. Çikolata, kakao ve ceviz ile hazırlanan trüfler, atıştırmalık olarak sunulur. Özellikle kalabalık sofralarda ikram edilmesiyle bilinir. Hazırlanan trüflerin dışı hindistan cevizi veya kakaoya bulanır. Davet gibi özel yerlerde sunulacaksa, trüflerin üzerine mutlaka kürdan batırılmalıdır. Malzemeler hazırsa, cevizli çikolata trüf tarifine geçebiliriz.

Fransız usulü ekler ve makaron tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Çikolata Trüf Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 silme yemek kaşığı kakao
  • 80 ml krema
  • 10 adet ceviz

Trüfleri bulamak için:

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Cevizli Çikolata Trüf Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye su koyularak üzerine ısıya dayanıklı bir kap koyulur (benmari). Üstteki kaba koyularak eritilir.
  • Eriyen çikolataya  krema, kakao ve tereyağı eklenerek karıştırılır. 
  • Ocaktan alınarak 1-6 saat arasında bekletilir. 
  • Cevizler tavada kavrulur, küçük parçalara ayrılır. Ceviz ve çikolata karıştırılarak ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Dolapta bekletilir.
  • Soğuk trüf toplarının dışı kakao ve Hindistan cevizine bulanır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!